Followers

Tuesday, 13 December 2011

Tutorial Flower Paper

Salam olsss~~

Selamat Hari Selasa...hari ni kita belajar buat flower paper nak x?hehehe...aritu mase tengah jenjalan blog2 orang len, terjumpa la satu web nih..memang mantop la...banyak sangat idea DIY dalam tu...macam simple jer...sume orang pon boleh buat....:-)

Sebelum tu, kita tengok dulu gambar2 ni...

sumber : sini





Cantik kaannnn....ce teka bunga2 tu sume diperbuat daripada apa????ye betollll....KERTAS!!!dari sekeping kertas sahaja anda boleh menghasilkan bunga yang cantik macam kat atas ni...nak tau buat macamana??

Tengok tutorial kat bawah ni...senang kan???senang giler...ape lagi, jom same2 buat mengikut kreativiti masing-masing!!!


okey ni pulak version yang aku buat...yang ni aku sesaje try buat mase kat opis pkai memo pad yang kecik tu jer...



hehehe..kira jadi la tu kot..hehehe...pas ni nak try buat dengan kertas yang lagi keras sikit dan berwarna-warni....Selamat mencuba yer kawan2...\(^-^)/

9 comments:

tYa athirAh said...

pretty flower papers !

skang paper and fabric flowers sgt 'in'

happy blogging !

Anis_Apis said...

hi,

rajinnya buat diy...
drop by to my blog k
http://contengcontengkahwin.blogspot.com

Ummi Balqis Ismail said...

tya : a'ah bunga fabric tgh in skrg...mmg teringin nak try buat...hope menjadi lah...=) happy blogging to0!

Ummi Balqis Ismail said...

Anis_apis : hehe...baru nak belaja..saje la testing2...=) kita x kreatif pon tapi kalo nak ikot contoh yg org ajar, blehla sket2 kot...

salam perkenalan...=)

Cik Zimie said...

nampak macam senang je tutorial tu.nice la dear.boleh la nak try lepas ni hehhe

eh btw b2b jugak ye.exchange link meh :) salam kenal dr zimie..

FY said...

comel paper flower ni

Ummi Balqis Ismail said...

Cik zimie : mmg sng sgt2...serius ckp, kita yg tgn kayu ni pon bleh buat...:-) salam kenal jugak...kita dh lama jgk folo blog cik zimie....kita ade tag cik zimie dlm first entry mase mule2 bt blog ni...

Ummi Balqis Ismail said...

FY : yup..cantik sgt!blehla nk bt deko kt table guestbook ke ape ker....:-)

daLiLa said...

nice one..thnx for d tutorial..

im a b2b..lets keep in touch

http://ideasblurpout.blogspot.com/