Followers

Friday, 9 December 2011

Giveaway contest : Impian Veil di Hari Pernikahanku


First of all, THANKS to Qaseh Elyn sebab buat Giveaway Contest ni...=)



Assalamualaikum...actually, ini adalah first time saya join giveaway contest....=) rase excited, berdebar2 semua ader...tak tau pon macamana cara nak menang contest ni...but, i juz try my luck...mana la tau rezeki kan...okeh, taknak panjang2 kan cerita saya nak ceritakan impian veil yang nak dipakai pada hari pernikahan saya nanti...

Di bawah saya attached kan part of gamba baju nikah saya....jom tengok dulu...=)


Macam yang korang tengok, baju nikah saya adalah sangat simple...saya beli yang ready-made ajer...kaler putih tapi tak tau nak cakap putih macamana sebab macam nak kaler krim pon ader...hehehe, celaru betol...dekat bahagian leher baju, beadings dier sangat simple macam dalam gambar....tapi lengan dengan kaki baju, ade kerawang n diamon2 berterabor...but, yet still a simple design (kurung pahang)..material adalah cotton...Jadi, oleh kerana baju saya dah simple, saya mengharapkan veil yang stunning!!!!(mungkinkah Cik Elyn kita dapat merealisasikan impian saya???)

Jangan gelak terbahak2 yer bile tengok design sketch dibawah..ini adalah lukisan seikhlas hati yang saye buat...=) saya memang sangat failed melukis2 ni...tapi nak join contest ni punye pasal, sanggup jugak lukis...



HAHAHAHA...macam pokok krismas la pulak...maafkan saya...sila abaikan lukisan tu...juz to get da idea...hope penganjur dapat bayangkan bentuk veil yang saya nak..bintik2 pada lukisan tu adalah menunjukkan "beadings" pada veil...saya teringin nak veil yang ade patch lace and beadings yang tak berapa sarat...saya nak gabungan putih krim, kuning, peach atau oren....

Contoh detail beadings pada veil:



tapi saya x nak la bunga yang keras macam dalam gambar ni...

Saya nak bunga macam kat bawah ni...sebab tu saya tak perlu kan beading yang sarat sangat...=) Veil 3D...layan gambar veil idaman saya...






 Weeeee~~ cantik tak???sangat cantik kan...paling suke adalah veil Elyana...sangat2 adorable...owhhh, tolonglah buatkan saya veil macam tu....saya pasti Cik Elyn mampu buatkan saya veil impian saya ni kan...(ayat bodek...hehehe..=D)

Oklah rasenye sampai sini ajer entry kali ni...opsss, sebelum terlupa..panjang veil impian saya cukuplah kalo paras pinggang ajer...kalo meleret2 sangat kang takot terpijak pulak...hehe, kla got to go now...Again, kepada pengajur contest ni, terima kasih beribu2 lemon ya!!

6 comments:

Elyn Creation said...

dh list link Ummi kat blog kitee...
smlm confuse sbb ade dua org name Ummi..huhu..

kite dh bace tau :) tgu ye 20hb ni...

thanks sbb join...heeee

Ummi Balqis Ismail said...

Ok same2....:-) nanti sy list blog cik elyn jgk yer...

K.I.N.A said...

goodluck ummi..:)

Ummi Balqis Ismail said...

Thanx k.i.n.a....:-) u too gud luck!kreatif je contestant lain punye entry...hehe, ummi br first time join, tu yg simple je entry...tp papepon best jgkla sbb dpt experience baru....:-) salam perkenalan...

Schaz said...

gud luck ummi! teringin nk join..tp dh kawen...huhuhu..all the best dear!

Ummi Balqis Ismail said...

Thanx schaz....hehe, lg best da kawen ape...tapaya pening2 nk pikir pasal persiapan lg....hehehe....:-) salam perkenalan....