Followers

Thursday, 29 December 2011

Checklist Barang Hantaran

Assalamualaikum lovely readers...=)

Selamat hari Jumaat...lame dah tak post ape2 entry kat blogku yang terchenta ni....hehe...dah berhabuk dah sikit2, nasib baik belum bersawang...(",) ape cerita b2b semua?banyak dah ke persiapan korang?last weekend aku ngan MTS full dengan aktiviti...Hari sabtu lepas zohor, kitorang pegi sogo untuk sopping barang hantaran...ahad pulak kitorang pegi piknik kat Sungai Congkak...bawak my elder sister, my nephew n my cousin...hari isnin pulak pergi mid-valley tengok wayang, Mission Impossible : Ghost Protocol (memang terbaikk arr citer ni)...pastu sambung beli barang hantaran...okey lets review ape yang telah berjaya dibeli oleh kitorang...


sopping...sopping...sopping...=)


aku ialah seorang pemboros...handbag aku beli sampai 2..hehe, sbb yang 1 tu nak teros pakai....(suke..suke..suke..)
**sila abaikan ibu jari kaki sape tah tu....


perfume for HER...;)


perfume for HIM..;p

Hantaran kepada LELAKI

  1. Kasut - setel
  2. Perfume - setel
  3. Jam tangan - setel
  4. Wallet + Rayban - setel (tapi tak jadi beli rayban, terus beli set wallet + belt)
  5. Al-Quran - belum beli (mungkin juga nak tukar, beli buku Dia Terima Nikahnya)
  6. Penjagaan diri - belum beli (maybe nak tukar beli handphone ataupun mp3 player ker..sbb MTS suka dengar lagu..;)
  7. Coklat - beli mase dekat nak majlis
  8. Buah2an - beli 2 hari sebelum majlis
  9. Kuih tradisional (akok/bahulu) - beli sehari sebelum atau pagi sebelum majlis..=)
Hantaran kepada PEREMPUAN
  1. Perfume - setel
  2. Al-Quran - belum beli
  3. Jam tangan - setel
  4. Handbag + Kasut - dua2 pon udah setel..;-
  5. Mekap / Penjagaan diri - belum beli (maybe nak tukar handphone kot...;-) henpon aku pon dah sakit macam2..)
  6. Coklat - beli masa dekat nak majlis
  7. Kek / Buah - beli 1@2 hari sebelum majlis
Alhamdulillah...sekurang2nya barang yang besar2 dah beli..yang kecik2 tu dah nak dekat majlis baru beli...opssss sebelum terlupa, cincin kahwin untuk MTS n gelang untuk aku belom beli lagi...maybe dis weekend pulak la pegi hunting for da gelang + cincin...hope everything goes smoothly...

** kasut nikah n kasut sanding (x sanding pon sebenarnye, tp xtau nak ckp kasut ape..kasot untuk bergambar kat pelamin la kot...hehehe) pon dah beli...YEAYYYY!!!

6 comments:

dhiera said...

ummi, mintak tukar itu skincare kepada hp taw taw taw.. nanti kite dapat hp baru! wink wink

Ummi Balqis Ismail said...

hehehe, cadngnye macam tu jgkla...tp en. tunang kate takot nnt org ingt kita nak show-off plak...so, tgk keadaan la cemane nnt...;> mgkin beli baru jgk tp x buat sbg hantaran...

dhiera said...

dear, mulut orang memang kite tak boleh nak tutup.

kalau letak skincare murah pun mesti ada yang kate 'la, pakai ni je ke?'
kalau letak skincare mahal, 'yke pakai ni? macam tak je'

yg penting, kite tak berniat macam tu~

Ummi Balqis Ismail said...

yup!!agree with dat...memang pon ade je orang yang akan x puas hati dengan segala apa yang kita buat...ade je yang tak kena dimata orang lain kan...x mudah nak puaskan hati semua orang..betol3...so, kita buat je ape yang kita rase betol...=)

suzieliawanie said...

Duit hantaran,cincin & mas kwain x msuk dulang ker?

Ummi Balqis Ismail said...

hehe...sebenanye mase ni lupe lgsg pasal mas kahwin n cincin pe sume tu kena letak jgk dlm dulang...sudahnya ms majlis tu kurangkan la kuih tu takde n ganti cincin..yg pihak lelaki pulak bagi 8 dulang...=)