Followers

Tuesday, 2 October 2012

Baju Pengantin MURAH!!!!

Assalamualaikum n hepi Tuesday!!!!

Lepas raya ni macam lemau pulak...agaknya banyak makan lemang dengan ketupat kot...hehee, tengok nak update blog pon malas padahal dah janji dulu nak rajen update...huhu...attitude bile la nak berubah ni....=)

Hari ni nak cerita pasal ada satu kedai yang jual baju pengantin murah...yer MURAHHHHH!!!!memang tersangatlah murah...kualiti pon not bad lah kan...waahhh, tengok tu mesti mata bakal2 pengantin kat luar sana tu bercahaya2 je kan...maklum lah bila nampak perkataan murah je semua orang pon suke..lagi pulak majlis perkahwinan memerlukan belanja yang bukan sedikit....so, mungkin kedai ni dapat bagi apa yang korang cari sekaligus dapat lah korang "cut" lagi kos majlis korang....

oklah tanpa melengahkan masa dan memanjangkan lagi cerita, jom tengok kedai apa yang MURAH sangat ni...dulu aku pernah buat satu entry berkenaan Kain Lace for Family, kedai yang sama iaitu Muaz Textile jugak ada jual baju siap untuk pengantin dengan harga yang sangat2 murah (bagi aku la)....Tak silap aku dah banyak dah sekarang cawangan Muaz Textile ni dibuka di sekitar Jalan TAR tu....

Jom kita layan beberapa (x banyak sangat) gambar yang aku sempat snap kat kedai tu...


Ini kain lace yang sesuai untuk dibuat nikah....aku pilih kaler cream yang kat tengah tu for my family...One of my bff pon kirim dekat aku untuk belikan yang kaler cream tu untuk majlis akad nikah dia....memang cantik!berbaloi2 la beli....harga cuma RM39.90 untuk 2m lace dan 2m satin...=)


yang ni baju siap.....


yang ni jubah....


kebaya cantik...semua pon RM 138.00 sahaja!!!


lagi kebaya dengan batik jawa....

Banyak lagi design2 lain yang korang kena pegi tengok sendiri la....bagi aku harga dia memang sangat MURAHH dan berbaloi untuk dibeli!!!tapi tak tau la kalo korang tak berkenan dengan design macam tu....nak design lain dari yang lain and nak tempah sendiri...Aku bukanlah orang yang sanggup (xde banyak duit pon sebenanyer) nak tempah baju kahwin dengan designer terkenal sampai beribu ringgit...Baju tu nak pakai sekali je pon....Mesti ade yang cakap sebab sekali lah nak pakai baju yang paling vouge da vass...tapi bagi aku, cukuplah kalau kita bersederhana je melainkan korang memang ada duit yang terlalu banyak sampai tak abes makan 7 keturunan...hehehe...ape2 pon pandangan masing2 berbeza.....aku betol2 rekemen kalau sesapa yang betul2 ade kekangan kewangan bolehla grab baju kahwin korang kat sini je...veil pon murah tapi veil yang biase tu jelah....

Sekeping lagi gambar untuk tatapan korang....my sisters n cousin pakai kain lace yang kaler krim macam dekat atas tu....

kalaudahjodoh.blogspot.com

Lagi yang ni pulak contoh my bff pakai untuk hari nikah dia...


kain lace dan veil yang dipakai pengantin dikirim dekat aku yang dibeli di Muaz Textile....



not bad jugaklah kan bila dah jadi baju pengantin...=) my bff ni memang seorang yang sangat sempoi...dia tak suka bling2 bagai tu...konsep dia less is more...=)sebab tu baju dia macam biasa je tapi kalau korang suka, bolehlah tambah sendiri jahitan manik ke bunga tampal ke untuk menyerikan lagi persalinan korang....Akhir kate, bukan semua benda murah tak berkualiti dan tak cantik....

h0pe this entry can help B2B out there yang masih tercari-cari baju kahwin yang sesuai dengan bajet korang...:-)

p/s : aku tak beli baju pengantin siap kat sini sebab takde saiz...so, tepaksa la jugak tempah sendiri...=)

Till then, see u later....Daaaaaa...

Lots of Luv,

- Ummi Balqis Ismail -

10 comments:

orked violet said...

wahh!!! betoL Lah murah! xpyh pegi indon beLi bj kawen kan.hehehehe

BTW, SYA da foLLow kamu. free, visit/foLLow La ek

sya-orked.blogpsot.com

Ummi Balqis Ismail said...

hehe..tawu takper!!ok da folo kamu juge!!tq

Qiela said...

mmg murah kan ;) suka...ingt nak pergi jugak, borong tudung.

Ummi Balqis Ismail said...

yer..mmg murah sangat...tudung2 die pon jual harga borong jer...kedai ni kalau orang tak tau mmg ingat jual tudung je...tp kena masuk dlm kedai kat bhgn belakang tu baru nampak ade lace, veil dan baju siap ni...=)

siti norhanisah ruslee said...

muaz textile area mne ni ye...da bnyak kali g kat msjid jamek 2...x nmpak pown..hu2

TiMmiE said...

cukup ke 2m lace 2m satin nak buat baju mcm kwn sis kat atas tu? atau kena tmbah kain sikit lg?

Ummi Balqis Ismail said...

siti nor hanisah : dah lame x pegi kat muaz textile...katanya dah tukar tempat depan sogo tu...

Ummi Balqis Ismail said...

timmie : a'ah die tambah 2m lg utk lining baju...kalo xnak bt lining baju, pakai inner pon boleh...

NAZIRA LATEH said...

warna soft pink ade x kak?

aqeylla qeylla said...

haa . . baju jawa yang da siap tu . . ade size ape paling besar ? ke limited size ?