Followers

Wednesday, 10 October 2012

Majlis Resepsi 10 Mac 2012

Salam to ALL readers (silent + non-silent)....

Selamat hari rabu....
Cemana hari rabu korang???harap2 berjalan dengan lancar ye..tak mahu stress2...
Okey entry kali ni nak menggedik citer pasal majlis resepsi aku yang diadakan pada hari yang sama dengan akad nikah (sebab tu gamba akad nikah tak banyak sangat) yang mana dah 7 purnama berlalu...kehkeh, dah basi baru nak share ke???maaflah ye lambat sangat update..terkedek-kedek cam siput je..ntah2 siput mengengsot pon lebih laju...ape2 jelah...jom tengok sikit majlis resepsi aku punye gambo...


HB pinjam dengan my fren...=)
+ Guestbook Corner +

Mother in-law pon tulis ucapan taw!!mekasih mak...
Yang ni pulak ucapan dari father in-law...kartun tu plak bro in-law yang lukis...comel giler...thanx sangat!!!




makan beradab.....

my HAPPY FAMILY!!!
my parents yang banyak bertungkus-lumus menjayakan majlis...

family mertua n my parents
with adek, tok n mak

ayah, mak n tok baru...;-)
+ sisters +

+ brother in-law n my nephew +
+ U S +

SPECIAL THANX TO MY BEST FRIENDS FOREVER YANG DATANG DARI JAUH...
sayang korang ketat-ketat!!!




this is da person yang bertanggungjawab menjahit my veil (3 helai okey) dan jahit lace n beadings kat my baju resepsi ni....thanx a lot Zana!!!


paling suke gamba ni sebab nampak ceria!
Last but not least, acara potong kek!!

sebelum tragedi kek tumbang..alahaiii~~~
kek ini DIY n yang kelakanyer kitorang boleh plak pasang terbalik stand kek tu!!(patotlah pon tak stabil)
cupcakes pon da banyak kene curik...=)


selepas kek tumbang, nasib baik kek yang atas sekali selamat..pheww!!dapat jgk potong kek...;-)

aummmm....yummy x?

Ade rase macam nak muntah dah ke tengok gamba yng melambak tuh???hehehe...

Untuk guestbook tu, aku sewa easel dengan Pn. Nora...baju pulak ditempah dengan makcik hasben...segala beadings n patch lace tu my bff yang buatkan...aku cuma tolong sikit2 je...untuk baju majlis bertandang je yang aku buat beadings sepenuhnya dengan usaha sendiri (tu pon sebab my fren dah tak cukup tangan n tak sempat)...

Kain lace untuk baju resepsi ni, aku beli dekat kamdar je..harga die kalo tak silap RM38.90/m...banyak pilihan kat Kamdar dengan harga yang berbaloi..bolehlah korang usha kat sana pulak...

Baju hasben pulak sewa...aku tak berapa berkenan sebenarnya dengan baju tu sebab tak matching dengan baju aku tapi nak buek camno, MIL dah sewa baju tu untuk anak dia...my FIL plak nak sangat nengok anaknya pakai baju songket...

Sampai sini jelah entry yang panjang berjela macam keretapi ni...Ade pulak yang muntah ijo kang...k chow dulu...sehingga bertemu lagi...


Lots of Luv,
- Ummi Balqis Ismail -

3 comments:

cik mah said...

seronok tgok gmbar bnyak2....cantiklah merah....

Ummi Balqis Ismail said...

thanx cik mah...hehe, memang suke sgt kale merah dgn putih...=)

Arisha said...

nak beli lace cantik dan murah klik www.megatdincrystal.com
atau walk in ke kristal station diy, tingkat 1 komplek pkns shah alam-atas kfc.