Followers

Tuesday, 14 February 2012

Quick update - Kucar Kacir vs Haru Biru

Salam pembaca2 (ade ke yg bace) yang disayangi....;-)

Dah lame aku tak ngapdet blog kesayangan aku ni..huhu, sebenarnya bukan ape...sekarang keadaan boleh dikatakan agak kritikal...dugaan datang bertimpa2....uwaaaaa, kalo ikotkan rase hati memang rase cam nak nanges je...cam tanak kawin, tapi x kan la plak kan...

okeylah, untuk pengetahuan semua majlis aku hanya tinggal 24 HARI SAHAJA lagi.....tak sampai sebulan pon lagi kan????YA, n da worst part is
 BORANG NIKAH BELUM HANTAR LAGI!!!!!

mau nye aku tak rase kelam kabut n kucar kacir...semua tak jadi seperti yang dirancangkan...ade je hal yang terjadi...sekarang borang tu tengah pending pulak dekat pejabat agama tempat kerja En. Tunang...okey En. Tunang saya ialah airforce...die dah prepare lame dah semua dokumen n tunggu masa untuk temuduga je..then, bile sampai tarikh temuduga, ade 1 borang yang perlukan tandatangan wali...huhu, then postpone pulak temuduga tu sampaila dah dapat sain wali...so, masa maulidur Rasul hr tu kitorg planning utk blk kampung hantar kad kahwin dan amik tandatangann wali skali...TAPI TAPI TAPI, kad kahwin pulak tak sempat pulak nak siap seperti tarikh yang dijanjikan sebab katanya aku pegi confirmkan 2nd draft tu lambat...huhu....jadinye , pulanglah kami ke kampung tanpa kad jemputan...parents kitorang pon dah menggelabah sebab ingatkan dah boleh start menjempot kan...bayangkan la dalam tempoh sebulan lagi nak majlis, kad tak siap, borang nikah tak hantar lagi...bayangkan apekah perasaan ANDA???

DAN.....

lebih mengharu-birukan hidupku adalah baju bersanding dan bertandang yang dah dihantar lebih kurang 2 bulan sebelum ni, tak ada sebarang progress lagi!!!!kain pun tak potong lagi...aku tak tau nak rase menyirap ke kelaka seram ke atau ape...rasa macam nak sawan guling2 pon ader...haihhh** apakan daya tailor yang bertanggungjawab adalah makcik si En. Tunang yang bakal jadik makcik aku jugak pasni...jadi, ape yang mampu aku lakukan hanyalah bersabar...

sehingga entry ini diulis, kad kahwin dah siap dan dah hantar ke kampong pon...dekat kawan2 jugak dah banyak yang dipos dan bagi by hand...at least ade jgk progress...tapi yang paling merisaukan ialah, borang nikah BELOM SETEL...(mohon dipermudahkan segalanya..aminn)

baju jugak belom siap tapi dalam proses dah...mungkin siap dalam 2,3 hari lagi...dan harapnya takde masalah bila fitting nanti...n boleh teros proceed dengan beadings (yang ni mintak jasa baik my bff buatkan)  pulak...

till then....doakan yang baik2 saja untuk kami....;-)

2 comments:

Alin's In D House said...

erm ummi nak kawen ker? Slow2! Nak kawen nie memang macam2 keje nak buat. Cuba buat check list... n pangkah yang dah buat. selamat berjaya...

Ummi Balqis Ismail said...

yang, da tabole nk slow2 dah skrg ni...kita nk kawen lg 3 minggu je!!!tp borang kebenaran berkahwin lelaki punye still blom anta lg...pending kat pejabat agama PD plak...huhu...dh la kena hanta 2 minggu sebelum tarikh nikah...xtaulah sempat ke x...huhu...