Followers

Sunday, 26 February 2012

DIY rubberstamp???

Salam to all dearest followers and silent readers.....

Hari ni aku nak story pasal DIY rubberstamp yang dah jadi trend B2B kat Malaysia ni...aku pon macam tu jugaklah...Plan asal untuk goodies bag ialah brown paper bag, doiley paper n rubberstamp!!tapi biasalah semua yang dirancang tak semestinya jadi kan..Dan aku lah tu orangnya yang asik lari plan je...hehehe...

Kenapa boleh nak tukar plan pulak??sebabnya kalau pakai rubberstamp akan ade 1 kaler je...kebetulan 1 hari tu masa tengah blogwalking, terjumpa lah satu blog ni...x ingat la blog sape, die print je atas paperbag tuh...die pakai printer yang ink dekat lua yang katanya setahun pakai pon tak abes lagi ink nya...hehehe. xtau la betul ke tidak...semua orang macam tak percaya je bole print atas brown paper bag tu BUT she already did it!cantik je aku nengok die print...ade kaler2 lagi...x payah nak tempah2 sticker bagai...hehehe, kate pon pengantin cheapskate kan...so, selagi boleh tu nak cut cost je dekat mana2 yang rase tak perlu sangat nak bazir..Dan kebetulan pulak nak dijadikan cerita, Angah (kakak) aku beli printer baru yang ink die kat lua tuh...waaahhh, ape lagik kan..peluang di depan mata (bercahaya-cahaya mata aku..hahaha..=D)

Jadi, aku pon memang nak print aje lah dekat atas paper bag tu nanti...ni antara design yang aku dah EDIT (pakai basic paint jer...simple!) daripada design orang lain...tapi maaf sangat pada tuan asal punya design-design ni, sebab aku betol2 x ingat aku cilok design ni dari mana...dah lama sangat aku save gambar-gambar ni semua sebelum blog ni wujud lagi...hehehe, ni bole kira aku DIY ke x eh?ermmm, modified orang punya jer...oklah kot...moh ler kita tengok design2 yang ader....


Design 1 
(design kad kawen aku yang dah di"modofied" sket...;p)


Design 2


Design 3


Design 4


Design 5

Yang mana 1 agaknya pilihan hati???ramai yang menyokong Design 2 untuk di"print" kan atas brown paperbag tu...aku pon rase macam tu jugaklah....dan aku ingat Design yang 1st tu aku nak buat jadi cover depan Guestbook nanti...ermm, hari tu ade tengok dekat kedai kat Seksyen 2, Shah Alam nak buat hardcover tu RM17 jer...hehe, teros terbayang nak buat guestbook kat situ jer...yang tu nanti aku review later k...ape pendapat korang pulak???okey tak pilihan hati aku ni?



TataTitiTutu,
Ummi Balqis

5 comments:

Asfiza said...

design 1 cantik... :)

Ummi Balqis Ismail said...

hehehe..thanx As!!itu design kad kawen ummi...ingt nak buh kat cover Guestbook nnt...ok x?

Asfiza said...

cantik jugak ummi.. :D as pun terfikir nak baut hardcover binding utk guestbook kat food court dekat dgn UiTM shah alam tu...senang.hehehe

Ummi Balqis Ismail said...

kat area situ mmg murah kan sebab rate student...=) k nnt jgn lupe update As punya guestbook...

Asfiza said...

insyaallah..hehe :)
isi dlm tu pun tak beli lagi..hehehe